Aankondiging: Genoeg Gezwegen 2020

Het is alweer vier jaar terug toen we met onze actie #genoeggezwegen aandacht vroegen voor negatieve bevalervaringen. Een onderwerp waar destijds amper over gesproken werd. De respons was overweldigend: in een paar weken tijd kregen we zo’n 600 inzendingen binnen. Van vrouwen die hun bevalling als traumatisch hebben ervaren, verhalen over verbaal en fysiek geweld tijdens de bevalling, van partners die zich machteloos voelden, van zorgverleners die dapper terug keken op hun eigen handelen. Honderden verhalen, samengevat op één A4.

Er is sinds 2016 veel veranderd. Toch horen en lezen we bij GeboorteBeweging nog elke dag verhalen waar we een knoop van in onze maag krijgen. We kunnen niet anders dan nog een keer deze mensen een stem te geven. Op 25 november 2020, internationale dag voor uitbanning van geweld tegen vrouwen, beginnen we daarom met #genoeggezwegen2020 .

Je bent niet gek. Je bent niet egoïstisch. Het is niet jouw schuld. Jouw bevalling deed ertoe en je had recht op respectvolle zorg.
We hebben genoeg gezwegen.

Meedoen

Hoe doe je mee? Je schrijft je verhaal kort en duidelijk op een A4. Dan ga je met je A4 op de foto (je gezicht mag erop, hoeft niet), zoals in het voorbeeld.
Dan stuur je de foto via het formulier >

Natuurlijk is er ook aandacht voor zorgverleners. Speciaal voor jullie maakten we een apart inzendingenformulier, waar je je bericht kunt plaatsen, bijvoorbeeld met de #handineigenboezem
Let op, als je wilt meedoen aan de actie, doe dat dan a.u.b. via het formulier >.

We ‘hopen’ weer op veel inzendingen, al klinkt dat in deze context raar. Heb je vragen, of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. Ook als deze actie nare herinneringen aan je eigen bevalling bij je oproept; schroom niet om contact op te nemen. We behandelen elk bericht, telefoontje of e-mail vertrouwelijk.

Lees meer over deze actie >