Dag 14 #genoeggezwegen 2020

Er ligt nogal een druk op de partners tijdens de bevalling. Hij of zij is waakhond, coach en steunpilaar, degene die de barende het beste kent van iedereen in de bevalkamer. En het is waar; een bevalling kan een knap staaltje teamwork zijn, waarbij de steun van de partner een vrouw kan versterken en zelfvertrouwen kan geven.


Maar de partner is ook maar een mens. Eén persoon, die naar alle waarschijnlijk ook niet dagelijks naast een barende staat. In de reacties onder inzendingen is regelmatig te lezen; hoe kan een partner dit laten gebeuren?! Dat vraagt hij zichzelf waarschijnlijk ook af. Eén keer knipperen met je ogen. Je vertwijfeld afvragen wat er nou aan de hand is. Onder de indruk van de dynamiek, de snelheid, de professionals in witte jassen. Bang en onzeker over de gezondheid van je vrouw en ongeboren kind. Ga er maar aanstaan!
Als de zorg tijdens de bevalling respectloos of grensoverschrijdend is, kan dat ook de partner traumatiseren. Ook voor hen is er #genoeggezwegen2020. Want ook hun ervaring doet ertoe.

Je kunt nog een paar dagen meedoen aan de actie. Wacht niet te lang, deel je verhaal hier >

Lees alle inzendingen op www.facebook.com/GeboorteBeweging