Dag 4 #genoeggezwegen 2020

‘Het was maar iets kleins, ben ik geen aansteller?’’
‘Als ik al die verhalen lees, denk ik: dat van mij stelt niks voor.’
‘Mijn zwangerschap duurde maar 13 weken, dus tsja…’
‘Het was al tien jaar terug.’

Een paar voorbeelden van berichtjes die we kregen. Van vrouwen die niet goed wisten of hun verhaal er wel bij ‘hoorde’, bij de inzendingen van #genoeggezwegen2020. Tegen al die vrouwen die denken dat hun leed niet ‘erg’ genoeg is, zeggen we: er is geen hiërarchie in leed. Jij bent belangrijk en wat jou overkomen is, is belangrijk. Laat nooit iemand zeggen dat dit niet zo is. Jij zelf ook niet.

Een lompe opmerking van een gynaecoloog tijdens een langdurige uitdrijving van een miskraam. Een verloskundige die niet direct haar hand terugtrok toen de barende vrouw haar vroeg te stoppen met toucheren. De zwangere, doodziek door Hyperemesis gravidarum (extreme misselijkheid), die door haar arts gecomplimenteerd wordt met haar gewichtsverlies: het zijn stuk voor stuk verhalen die gehoord mogen worden. Je had recht op respectvolle, empathische zorg – en dat heb je niet gekregen. Hoe lang geleden het ook was, wat er ook is gebeurd en hoe lang je zwanger was, is niet relevant. Alle verhalen verdienen een podium.

Wil je jouw verhaal delen?
Lees hier meer over deze actie >

Wil je wel je verhaal delen, maar geen inzending doen? Ook dan zijn we er voor je, stuur ons dan een mail of bericht via de chat op facebook: www.facebook.com/GeboorteBeweging

email: info(ad)geboortebeweging.nl (ad) = @