UITSPRAAK RECHTSZAAK SOPHIE

Vrijdag 23 maart 2018 is de uitspraak van de rechter in de zaak van Sophie gepubliceerd. In de uitspraak legt de rechter uit waarom hij het verzoek van Sophie om met haar eigen vroedvrouw te bevallen in het Bravis ziekenhuis, heeft afgewezen. Voor wie zelf de tekst wil lezen, zie hier.

De Geboortebeweging en Clara Wichman zijn ontvankelijk verklaard door de rechter. Daarmee staat de mogelijkheid tot hoger beroep open.

We gaan deze week met de betrokken partijen overleggen hoe we het beste op deze uitspraak, waar wij ons absoluut niet in kunnen vinden, kunnen reageren. Clara Wichman heeft hiervoor verloskundigen, advocaten, professoren, gynaecologen en de eisers in de zaak, waaronder de Geboortebeweging, uitgenodigd.

DANK VOOR ALLE STEUN!

De vele meelevende reacties die Sophie ontving hebben haar enorm gesterkt en gesteund.

132 mensen hebben bovendien een bijdrage overgemaakt om Sophie ook financieel te steunen bij deze rechtszaak. Samen hebben zij 2245 euro bijgedragen: ontzettend bedankt daarvoor. Het geld is besteed aan de advocaatkosten.

Jullie steun laat zien hoe belangrijk deze zaak is voor de Nederlandse verloskundige zorg.

Het is bitter dat het resultaat vooralsnog niet in het voordeel van Sophie en andere vrouwen is uitgevallen, maar des te meer reden voor ons om de strijd voort te zetten.

We houden jullie hier en op Facebook op de hoogte van het vervolg.

Quotes van de donateurs:
‘Wat fijn dat jullie er zijn!’
‘Keuzevrijheid en regie over eigen bevalling is een recht, geen gunst.’
Zet hem op Pauline, Sofie en little one on the way.’
‘Heel veel succes en ongelooflijk hoe een belangrijke zaak dit is voor heel Nederland!’
‘Zelfbeschikking en keuzevrijheid in de zorg is een groot goed. Blij dat jullie hiervoor vechten.’

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument…